Ilomantsin evankelis-luterilainen kirkko

Sadan enkelin kirkko

Henrikintie 2 , 82900 Ilomantsi

Ilomantsin kirkko ulkoa talvella: punainen seinä, musta katto ja yötaivas.

Sadan enkelin kirkko

Ilomantsin luterilainen kirkko on kuvakirkko. Järjestyksessään viides luterilainen kirkko on rakennettu vuonna 1796. Kirkossa on noin 800 istumapaikkaa.

Kirkon sisätilat ovat värikkäästi koristellut. Koristeet maalasi Samuel Elmgren. Kirkon sisämaalauksissa on laskettu olevan yli sata enkelin kuvaa - siksi kirkkoa kutsutaankin "Sadan enkelin kirkoksi". Koristelu on Suomessa ainutlaatuinen.

Kirkon urut ovat Kangasalan urkutehtaan vuonna 1933 rakentamat 30-äänikertaiset pneumaattiset urut.

Vaativa pyörätuolireitti

Henrikintie 2, 82900 Ilomantsi

Sanajumalanpalvelus, saarnaa Anne Kilponen

- klo 10 sanajumalanpalvelus, joka toimitetaan ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelus on katsottavissa seurakunnan kotisivujen etusivulla olevan linkin kautta.

Henrikintie 2, 82900 Ilomantsi

Sanajumalanpalvelus, saarnaa Seppo Kuosmanen