Emeritusprofessori Paavo Kettusen luennot

Henkilö kantaa mietteliäänä kysymysmerkkiä

Ilomantsin seurakuntatalo

Käytännöllisen teologian ilomantsilaissyntyinen emeritusprofessori Paavo Kettunen pitää kaksi luentoa meidän itseymmärrykseen vaikuttavista aiheista: 24.1. klo 18 Häpeä ja syyllisyys - elämää tuhoavia vai sitä rakentavia voimia? 14.2. klo 18 Kuka minä todella olen? Kätkössä olevaa minuutta etsimässä.

Tunnistatko itsessäsi syyllisyyttä tai häpeää ja osaatko erottaa nämä toisistaan? Mistä me tänä aikana tunnemme eniten syyllisyyttä tai häpeää? Voiko niistä päästä eroon ja miten?
Kuka minä todella olen? Mitä kätkössä olevia asioita meissä on, joita emme tunne? Ovatko ne hyviä vain huonoja? Onko itsensä syvempi tunteminen uhka vai mahdollisuus?
Muun muassa näitä kysymyksiä Paavo Kettunen käsittelee luennoissaan kahtena eri iltana. Kettunen on tutkinut laajasti syyllisyyden ja häpeän problematiikkaa ja ihmisen minäkuvaa ja julkaissut aiheista useita kirjoja.
Tervetuloa kuulolle seurakuntatalon alasaliin! Luennot kestävät noin tunnin. Luennon jälkeen on mahdollisuus keskustella aiheesta. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.30.